Vervolg Opfriscursus VSV

Op vrijdag, 9 november 2018, werd de jaarlijkse verkeers-opfriscursus door de Veldhovense stichting “Veldhoven Samen Verkeersveilig”, kortweg VSV, georganiseerd voor alle daarin geïnteresseerde bestuurders(sters) van 55 jaar en ouder. Er schreven hiervoor 45 mensen, voor ieder een dagdeel in.

Omdat die dag, vanzelfsprekend niet alles op verkeersgebied uitgebreid behandeld kon worden, werd besloten om begin 2019 nog twee theoretische sessies te houden, waarbij de belangrijkste verkeersvoorschriften en -bepalingen behandeld zouden worden.

Voor de beide bijeenkomsten, (22 februari en 15 maart), hadden zich 35 mensen opgegeven.

Deze cursussen werden gehouden in het gemeenschapshuis D’n Bond in Veldhoven en werd namens VSV gegeven door Anja Selsig, rijschoolhoudster en docent praktische en theoretische verkeerskennis.

Tijdens deze bijeenkomsten, kwam nagenoeg de gehele verkeerswetgeving aan de orde en dan natuurlijk met name datgene waar wij als bestuurders en weggebruikers zowat dagelijks mee te maken krijgen. Ook de verschillende borden, de rijbewijzen, verlichting en de voorrangsregelingen passeerden de revue, als ook het gebruik van de auto met en zonder aanhangwagen/caravan en de verschillende snelheden waarmee dan gereden mag worden.

Anja gaf op haar eigen begrijpelijke wijze uitleg en dat werd, gezien de reacties van de aanwezigen, bijzonder goed ontvangen. Ook was er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen en opmerkingen en daar werd dan ook behoorlijk gebruik van gemaakt.

Na afloop vertrok iedereen weer wat verkeerswijzer en al dan niet voorzien van wat papieren informatie, naar huis.

Ook in 2019 organiseert VSV weer de jaarlijkse opfriscursus. De datum en de mogelijkheid tot inschrijving hiervoor, wordt nog bekend gemaakt.

Bestuur VSV.